Whisky Magazine benoemt Hans Offringa

Whisky Magazine, het oudste whiskytijdschrift ter wereld, benoemt per 1 januari Zwollenaar Hans Offringa tot European Contributing Editor. Een unicum, want nog nooit eerder werd er een Nederlander voor deze functie benaderd.

Hans Offringa (1956) is daarmee de enige non-native English speaker in de redactie van het gerenommeerde tijdschrift. Hij heeft in de afgelopen jaren heel vaak voor Whisky Magazine geschreven waarbij tientallen artikelen van zijn hand ook in de Franse en Japanse edities zijn verschenen.

De auteur die wereldwijd veel lof oogst voor zijn boeken over whisky, is er bijzonder verheugd mee. “Ik zie deze benoeming ook als een teken dat Nederland én het vasteland van Europa internationaal als volwassen markt wordt gezien. Niet alleen qua afzet maar ook in productie”, aldus Hans Offringa.

Zijn onlangs verschenen boek Wat je als whiskyliefhebber moet weten (Karakter Uitgevers, 2015) beschrijft de whiskywereld in de breedte en heeft in de afgelopen periode louter lovende recensies ontvangen: binnen een maand na publicatie is het boek al aan zijn tweede druk toe.